Månadens band

Det är väl ingen hemlighet att vi brinner för och älskar metalmusik. På denna sida kommer vi varje månad låta ett Svenskt metalband stiga in i rampljuset på vår virtuella scen och få lite extra kärlek och support. Vem vet? Kanske du hittar ditt nya favoritband just här? 🙂

Månadens band för april 2020 är Night Crowned

Nya kungarna av melodiös black-/deathmetal är krönade!

För 3 år sen sattes de första grundstenarna på plats för det tempel som vi idag kallar Night Crowned. Ett band som på kort tid byggt upp en hype kring sig som ett grymt liveband och med ett eget sound. Modern produktion men med en tydlig koppling till Sveriges då blomstrande 90-tals black-/dödsscen.

Med medlemmar från Dark Funeral, The Unguided, Cipher System, Despite och genom sitt unika sound karvades snabbt Night Crowneds namn in i den Svenska metalhistorien som ett band att räkna med.

I februari släpptes Night Crowneds efterlängtade debutalbum ”Impius Viam” som sedan dess har hyllats av recensenter och fans världen över.

Musikvideon till ”Reborn” från nya plattan ”Impius Viam” går att se här:

Länkar

Facebook
Spotify
Instagram
Twitter


Månadens band för februari 2019 är Carnal Forge

En djup direct lung hit av ilska!

Svenska thrasharna Carnal Forge bildades 1997 i Sala av gitarristen Jari Kuusisto. Efter en intensiv start med 6 skivor på raken och med turnèer och festivaler runt om i världen stannande bandet upp och tog en paus 2010. 2013 vaknade idéen på att på nytt dra igång igen och en 2 låtars singel ”When All Else Fails” spelades in och några utvalda spelningar gjordes. Bandet beslutade att spela in ett nytt album i sin egen studio Sound PeaQ, som drivs av gitarristen Petri Kuusisto. Tanken var att inte spela live förrän det nya albumet var klart och ute. Tanken var inte att det skulle ta 3 år. Men ibland tar livet runt omkring tid. 12 års väntan är över. Den 25 januari 2019 släpptes då till slut det sjunde albumet, Gun to mouth salvation. Carnal Forge är tillbaka med full kraft och hungriga att återigen möta publiken. Det nya albumet har fått ett mycket varmt mottagande världen över.

Musikvideon till ”Bound In Flames” från nya plattan ”Gun To Mouth Salvation” går att se här:

Länkar

Facebook
Spotify
Instagram
Twitter
Website


Månadens band för maj 2018 är Mass Murder Agenda

Mass Murder Agenda – En omskakande upplevelse!

MASS MURDER AGENDA är bandet som blivit mer och mer populärt genom sin utmanande och provokativa show. Genom ett starkt visuellt framförande och image har MASS MURDER AGENDA lyckats bygga upp en spänning och förväntan inför varje nytt framförande.

MASS MURDER AGENDA har valt att släppa ett fåtal videos och gjort enstaka exklusiva spelningar under den tid som bandet jobbat för att följa upp debuten ”Bring the Violence”.

I denna tid av massmedialt brus och desinformation, när sociala medier översvämmas av tusentals åsikter, så är dom mer intresserade av att dramatiskt visualisera den verklighet vi lever i.

Nu är tiden kommen för MASS MURDER AGENDA att återigen komma tillbaka till scenen med sin brutala vision om en värld på randen till undergång.

 

Musikvideon till ”Forever Lucifer” från nya plattan ”Vulturis” går att se här:

Länkar

Facebook
Spotify
Instagram
Twitter
Website

 


 

Månadens band för april 2018 är Mark Zero

Stora ljudlandskap, synthar och tunga grooves.

Mark Zero debuterade 2016 med ”Ballistica”, en aggressiv, mörk platta med industriella ljudlandskap och nu-metalinspirerade riff. Nu tar de steget i en mer melodisk riktning på kommande EP:n ”Engarde” som släpps den 20:e April. De fyra spåren på Engarde plockar nu inspiration även långt utanför hårdrocken, och bandet har denna gång tillåtit sig vara mer dynamiska, svängiga och elektroniska, men de nedstämda gitarrerna och det mullrande trumsoundet består.

Engarde borde tilltala de som gillar sin melankoliska rock med stora ljudlandskap, synthar, tunga grooves och starka melodier. Låtarna vänder sig inåt och reflekterar över depression, osäkerhet och diverse svårmod, men lämnar det riktigt förbannade och förtvivlade från ”Ballistica” bakom sig denna gång.

 

I väntan på den nya EPn ”Engarde” så finns musikvideon till ”Bleed It Out” från 2016s ”Ballistica” går att se här:

Länkar

Facebook
Spotify
Instagram
Twitter

 


 

Månadens band för mars 2018 är Deceptic

I det mest bräckta av vatten…

…simmar kvintetten Deceptic och förenar det självklara och det outgrundliga, det mest massiva och det nästintill tyngdlösa av ljud som någonsin har ekat ut i den svenska kusten. Med en kritikerrosad debutplatta ”The Artifact” (Dead End Exit Records) i ryggen tar nu Deceptic nästa kliv upp på karriärsstegen.

Vad som en gång varit rest under tunga rytmer och vida ljudlandskap, skall nu mötas i en skör kavalkad av känslor och vackra toner. Deceptic vill 2018, föra dig som lyssnare genom en intensiv och blandad resa och krypa in under ditt skinn i sann progressive metal anda.

Den 23:e Mars lär vi känna en ny sida av Deceptic. Den sidan heter ”Event Horizon”, vilket du kommer att kunna bevittna på samtliga digitala plattformar och streamingtjänster.

 

I väntan på ”Event Horizon” hittar ni musikvideon till ”Ocean” från ”The Artifact” här:

Länkar

Facebook
Spotify
Instagram
Youtube

 


 

 

Månadens band för februari 2018 var Letters From The Colony

Atmosfär och avgrund går halva vägen var.

Letters From The Colony är redo. Det rytmiskt laddade metalmonstret har kritat på ett skivkontrakt med Nuclear Blast. Jättebolaget kommer att frigöra gruppens blytunga, dynamiska debutalbum ”Vignette” under Februari 2018.

Progressiv metal är en fullt adekvat rubrik för den soniska verksamhet som bedrivs av Borlänges Letters From The Colony. Känslorna som höljs där under är dock svårare att kategorisera såväl musikaliskt som personligt.

De nio spår som utgör albumets kreativa gods vittnar om en skapandeprocess med kapacitet att helt sömlöst röra sig mellan det monumentalt brutala och det finkalibrerat svala, melodiskt kittlande. Atmosfär och avgrund går halva vägen var.

 

Senaste videon till singeln ”Terminus” från kommande plattan ”Vignette” hittar ni här:

Länkar

Facebook
Spotify
Instagram
Youtube
Website

 


 

 

Månadens band för januari 2018 var Kill The Kong

Sveriges fetaste koloss slår hårdare än en Silverbackgorilla.

De som tidigare inte hamnat under sjumannaångvälten Kill the Kong kan räkna med tung och energifylld men balanserad metal där slagverk och hårda gitarriff ges stort utrymme och där inget lämnas åt slumpen. Detta är en liveakt där ingen lämnas oberörd. Med ny skiva, med över två miljoner streams på Spotify och med en helt ny scenshow så är Kill the Kong 2018 hungrigare än någonsin.

Den 24e November släppte Kill the Kong sitt andra album ’COLOSSUS’ via skivbolaget Gain / Sony Music, och har kammat hem höga recensioner i bl a Sweden Rock Magazine, Gaffa och Close up. Kill the Kong är ett av de mest spännande banden inom svensk metal.

 

Senaste videon till singeln ”The Antagonist” från kommande plattan ”Colossus” hittar ni här:

Länkar

Facebook
Spotify
Website

 


 

 

Månadens band för december 2017 var Outshine

4 års totalt jävla mörker är äntligen över…nya Outshine-plattan ”1313” speglar resan tillbaka från helvetet.

Du vet den där gången när myndigheterna försökte, utan ett uns av sanning, sätta dit dig och ditt band och kräva dig på 850.000kr med 30 dagar på dig att betala? Samtidigt som ditt ex blåser dig på ett hus och ”glömmer” att betala för det? Och när terroriserande före detta familjmedlemmar hotar dig och din familj till livet och att de ska elda ner ditt hus? Antagligen inte, men det är det som varit verklighet i Outshine under de 4 senaste åren.

Men det är segare virke i grundaren Jimmy Norberg än en sur gammal ek. Myndigheter, ex och terroriserande idioter drogs inför rätten och total upprättelse blev sanning våren 2017.

Återuppståendelsen har nu börjat… med nye sångaren Tony Jelencovich (Transport League, Ex-Mnemic, Ex-Death Destruction), nye trummisen Alexander Lundgren (Ex-Devilicious), basisten Nilas Ingvarsson och grundaren och gitarristen Jimmy Norberg är nu Outshine komplett och redo för releasen av albumet ”1313” 23 februari 2018 via Gain/Sony.

 

Teaservideon för kommande plattan ”1313” hittar ni här:

Länkar

Facebook
Spotify
Youtube
Reverbnation
Website

 


 

 

Månadens band för november 2017 var Frozen Iller

En musikalisk hagelbock som smäller högt och hårt!

Även fast Frozen Iller startades redan 2007, har bandet varit hyfsat beständigt genom åren. Influenserna drar de från den Skandinaviska metalscenen och den Svenska landsbygden – En blandning av tunga grooves, oroande melodier och hymnliknande refränger ger Frozen Iller deras alldeles egna prägel och tyngd. Även om bandet har gått tillbaka till ritbordet med sitt koncept några gånger genom åren, så blev låtskapandet och även bandet i stort mer tydligt i samband med skivsläppet ”Trilogy” 2016. Med bandets primära låtskrivare Petter Pettersson vid rodret släppte bandet sommaren 2017 de två nya singlarna ”Zeitgeist” och ”Chaparral”, med målet tydligt uppsatt inför en ny skivrelease under 2018. Trots de få skivsläppen i deras tidigare diskografi kompenserar Frozen Iller med sitt slagkraftiga nya material.

Senaste singeln ’Chaparral’ och videon till den hittar ni här:

Länkar

Facebook
Spotify
Website

 


 

 

Månadens band för oktober 2017 var Chugger

Om du gillar din musik tung och med ett rejält gung har du kommit rätt!

Göteborgsbandet CHUGGER har ett sound som är brutaltungt, svart och sitter som en smäck i pallet. Vad som däremot skiljer CHUGGER från andra Göteborgsband är tydliga influenser från den amerikanska södern, som till exempel Lamb of God och Pantera. Resultatet blir ett groovigt, melodiskt och blytungt sound befriat från skitsnack. De har utöver sina egna headliner-turnéer runt om i Europa hunnit stå på tio stadiga ben tillsammans med akter som Lillasyster, The Unguided, Death Destruction, Sister Sin, Skitarg och Pretty Maids.

Senaste singeln ’Grinder’ och videon till den hittar ni här:

 

Bandet är just nu aktuella med sin Europaturné NEW BLOOD TOUR som går av stapeln den 20 oktober.

Chuggers gitarrist och grundare Robert vapear förresten på Metal Vapes juicer:
Klockrena namn och träffsäkra smaker! Givetvis följer Metal Vapes med i gigbagen på turnéerna!” – Robert Bjärmyr

Länkar

Spotify
Facebook